«نظارت شدید بهداشتی»
امسال میزان مسمومست غذایی در محرم کمتر از سالهای پیش گزارش شد. گفته میشود که به خاطر نظارت «سازمان بهداشت حسینی» و توجه نهادهای بهداشتی موازی بر طرز تهیه غذای های نذری و نحوه توزیع آن باعث شده که آمار مسمومین آش نذری و قیمه هیئتی و شربت طاهرین به طرز چشمگیری پائین بیاید و از پیدا شدن سوسک و جانوران دیگر در این اغذیه و اشربه خبری نباشد.
زکی! باور کردید؟ سازمان بهداشت حسینی؟! نشنیده بودم! نه جانم. علت این است که هیچ روزنامهنویسی جرأت نمیکند اخبار مسمومیتها را منتشر کند. اگر خبرنگاری گزارش بدهد که مثلاً در فلان آش نذری سوسک پیدا شده، به جای اینکه سوسک را بگیرند، خبرنگار را میگیرند.
این آماری که اینجا میدهم مربوط به چند سال پیش است که هنوز دستگیری خبرنگاران مد نشده بود:
«تعداد مسموم شدگان آش نذری در تبریز نزدیک به ۷۰۰ تن رسید... - متاسفانه شب گذشته بیش از ۵۵ نفر از بانوان عزادار حسینی، دچار مسمومیت غذایی شدند... - حدود ۱۲۰۰ نفر از عزاداران روستای گلهبان از توابع شهرستان مرند به دلیل خوردن کباب مسموم در مسجد راهی بیمارستان شدند... - هفتاد زائر به علت مصرف غذای ناسالم دچار مسمومیت شدید شدهاند... - سه روز پس از مسموم شدن ۹ نفر از ساکنان دهدشت شهرستان کهگیلویه و بویراحمد پنج نفر دیگر نیز در امامزاده بیبی حکیمه خاتون در شهرستان گچساران با شربت نذری مسموم شدند... - ناهار نذری مسموم در مرند ۱۲۰۰ نفر را راهی بیمارستان کرد... - رئیس پلیس آگاهی استان گلستان گفت دو کودک از یک خانواده در گرگان بر اثر خوردن آش نذری مسموم شدند... آش نذری که توسط یکی از خیران در شهر ایلخچی توزیع شده بود بیش از یک هزار نفر را مسموم و روانه بیمارستان کرد.»
لازم به اشاره است که علت دیگر کاهش گزارشهای مسمومیت، خودداری مسموم شدگان از مراجعه به مراکز درمانی و پنهان کردن عوارض مسمومیت است. گفته میشود که در سالهای گذشته عدهای از مسمومان غذایی توسط سربازان گمنام امام زمان شناسایی و با آنان به شدت برخورد شده است. به فتوای یکی از مراجع، بیمار شدن از غذای محرم و عاشورا مصداق علنی سیاهنمایی علیه اهل بیت است.
این نوحه سینه زنی در رابطه با سوسکهای ایثارگری بود که برای ثواب اخروی، خود را توی آش نذری انداخته بودند:
«سوسک در آش»
***
*نجاشی – دانشمند شیعه قرن پنجم هجری